Piller_1200x800.jpg

I den siste tiden har det vært saker i media der det er omtalt utfordringer med feil og mangler i multidose etter at Norsk medisinaldepot (NMD) overtok leveransene til 72 norske kommuner fra Apotek 1.

- Vi er ikke rammet av dette i Orkdal kommune. Grunnen er at vi ikke er en av de 72 kommunene som får leveranser fra NMD, sier Sissel Høydal ved Orkdal helsetun.

Enklere for brukeren

Multidose er maskinell pakking av legemidler i poser til personer som trenger hjelp til å dosere og huske å ta legemidlene sine. Det er med på å sikre riktig legemiddelbruk og å gjøre det enklere for brukeren. Multidose er spesielt nyttig for hjemmesykepleien og på sykehjem.

Feilpakking av legemidler er blant annet kommet fram i en artikkel i Sykepleiens nettutgave 4.mars, som utgis av Norsk sykepleierforbund.

Gode rutiner

Sissel Høydal_1200x1294.jpgIngen grunn til bekymring, sier Sissel Høydal.

Legemiddelmangel er trukket frem som hovedforklaringen for NMDs utfordringer.

- Vår leverandør har imidlertid forsikret oss om at de har kvalitetssikrede rutiner for å håndtere en mangelsituasjon på et legemiddel som pakkes i multidose, sier Høydal.

Leverandøren sikrer dette blant annet gjennom å finne andre pakkbare alternativer, ha bufferlager og dialog med fastleger og sykepleiere ved den enkelte enhet dersom lege må foreskrive annet legemiddel for å ivareta behandlingen.

- Det altså ingen grunn til bekymring når det gjelder dette temaet i Orkdal kommune, presiserer Sissel Høydal.