Karin og Siv.jpg

- Det er fortsatt mulig å søke om økonomisk støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge i Orkdal, sier Karin Røttereng, som poengterer at kommunen ønsker at alle barn skal ha like muligheter for en aktiv fritid uavhengig av familiens økonomiske situasjon.

I riksnyhetene har det vært flere saker der det har vært etterlyst at norske kommuner kan bidra økonomisk for at barn og ung skal kunne delta på fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes lommebok. I Orkdal kommune er det imidlertid satt av penger i budsjettet for å kunne bevilge økonomisk støtte til avgifter, utstyr o.l. innenfor idrett, kultur, friluft eller andre organiserte aktiviteter for barn og unge.

Hvem og hvordan?

- Høsten er tid for oppstart av aktiviteter, og det er fortsatt penger igjen på budsjettet for 2018, sier Siv Ekrem, som sammen med Røttereng har ansvaret for å tildele penger etter søknad.

Barn og unge opp til 18 år med bostedsadresse i Orkdal kommune kan søke, dersom de ikke har råd til å ha en aktiv fritid, eller delta i organiserte fritidsaktiviteter.

- Foreldre og foresatte kan selvsagt søke, men vi oppfordrer gjerne ledere i lag og organisasjoner om å bistå. I tillegg er ansatte i Orkdal kommune som er i kontakt med aktuelle barn og unge klar over muligheten og kan sende søknad, sier Ekrem, som minner om at når andre enn foreldre/foresatte søker må det foreligge samtykke.

Hvordan behandles søknaden?
Alle søknader behandles konfidensielt, fortløpende og med kort behandlingstid, sier Røttereng, og presiserer at søknaden ikke skal sendes elektronisk.

Skjemaet kan lastes ned her, skrives ut og fylles ut for hånd.

Hjelper deg
Utfylt skjema kan leveres på Rådhuset eller sendes Orkdal kommune v/SLT Karin Røttereng, Postboks 83, 7301 Orkanger.
Det er krav om at kvittering på innkjøpt utstyr, betalt kontingent (det pengene er bevilget til) leveres kommunen i etterkant.
Trenger du hjelp til å fylle ut skjemaet, kontakt: