Roar Johansen[1].JPG

- Det skal bygges ny avløpsstasjon og nytt offentlig toalett. Derfor må vi legge om ruta i noen måneder.

Det sier prosjektleder for vann og avløp i Orkdal kommune, Roar Johansen.

Det aktuelle området er nord for brua som krysser Sykehusbekken ved Naustplassen, like nedenfor boligfeltet på Rundhaugen. Anleggsarbeidet starter 2. september og er ventet ferdig 6. desember. I denne perioden vil det bli laget en alternativ rute, slik at man kan passere trygt forbi anleggsområdet.

Les mer om Orklaparken og hvordan den benyttes

Standardheving

Orklaparken2_1200x810.jpgBoligområdet på Rundhaugen ligger opp til høyre på bildet. I dette området vil det bli anlagt en midlertidig vei, mens arbeidene pågår.

- Vi vil skilte den alternative ruta via Minister Thams vei, og etablere en midlertidig sti i skråningen over dagens turvei, sier Johansen.   

Stien blir slik at de fleste brukere skal kunne ferdes der både til fots og på sykkel.

- Vi vil lage så god løsning som mulig slik at det går an å ferdes trygt forbi for både store og små. Det skal fint gå an å passere også med barnevogn, men det vil nok ikke bli mulig å passere med rullestol i denne perioden, sier Johansen, som imidlertid kan love ytterligere standardheving etter at arbeidet er avsluttet.

Populær turvei

Avfallsbeholder for brukte engangsgriller[1].JPGI Orklaparken er det blant annet tilrettelagt med rasteplasser, søppelhåndtering og informasjonstavler som formidler historie fra området.

Det nye toalettbygget, som vil bygges sammen med pumpestasjonen, vil selvsagt være universelt utformet og komme i tillegg til toalettene som allerede finnes ved Idrettsparken og i Gammelosen.

Høsten 2018 ble det gjennomført en telling av antall passeringer i Orklaparken. Digitale tellere ble plassert ut langs veien. Totalt viste statistikken 15 890 passeringer på drøyt 5 måneder, noe som indikerer at Orklaparken er blitt et yndet utfartsområde for lokalbefolkningen.

- Det er svært hyggelig at Orklaparken har blitt kjempepopulær og vi håper at publikum vil benytte seg av de fine turmulighetene også i anleggsperioden, sier Roar Johansen.