Berit2_1220x1147.jpg

- Det har vært stor pågang i det siste og derfor holder vi åpent annenhver lørdag fram til 8. desember.

Det sier Berit Westrum Johansen, som er primus motor for "Lageret", arbeidstittelen på et gratistilbud som dekker et viktig behov i Orkdal og nabokommunene.

I kjellerlokalene under Familiens hus, eller tidligere Askeladden barnehage - like bak Bunnpris på Orkanger, har Berit og andre medhjelpere i Orkanger sanitetsklubb nemlig etablert seg.

Begynte med brann
I lokalet ser det nesten ut som det er en velorganisert utstyrsbutikk som råder grunnen. Her er det imidlertid ikke nye, kostbare varer som gjelder. Her det brukte gjenstander, barneutstyr, klær, sko og leker som sirlig er plassert i hyller og på stativ. Flotte ting, nesten ubrukt og fullt brukbare for nye eiere, og helt gratis.

- Det hele startet etter en tragisk brann på Orkanger, der en familie mistet omtrent alt de eide, forteller Berit.

Gode krefter på Orkanger bestemte seg for å skaffe til veie det man trenger i en vanskelig situasjon, og det skulle vise seg at det kom inn så mye at det ble et overskuddslager etter at familien hadde fått sitt.

Klær_1200x900.jpg

Mye til barn

- Da fikk vi ideen om at dette var kanskje noe som flere kunne få nytte av, sier Berit, som siden da har brukt mye av sin fritid på å organisere, ta i mot varer fra givere - og ikke minst bistå folk som trenger varene.

Uten nevneverdig markedsføring har mange oppdaget tilbudet, der man kan få pent brukte ting - uten å betale.

- Gjenbruk er jo i skuddet og istedenfor å kjøpe nytt utstyr til barn som vokser fort, kan folk som trenger det få svært gode ting her hos oss, sier Berit.

Utstyr_1200x900.jpg

Takknemlighet
Berit og hennes medhjelpere gjør dette på dugnad, og motivasjonen er at de ser hvor glade folk blir over å få ting de trenger.

- Det er jo så artig, og vi møter mange flotte og ikke minst takknemlige mennesker.

At jungeltelegrafen virker har hun fått erfare. For det er ikke bare orkdalinger som har funnet fram.

- Neida, her har vi folk helt fra Trondheim til Snillfjord, sier Berit, som på førstkommende lørdag har fått hjelp til å holde Lageret oppe fra 12.00 til 15.00.

Kosedyr_1200x900.jpg

 

På førstkommende lørdag, mellom 12.00 - 15.00, treffer du Hege Røttereng, Lillian Opøyen og Edda Fjellheim, som vil betjene de som stikker innom.

Øvrige datoer med lørdagsåpent i høst: 10.november, 24.november og 8.desember, til samme tid.