Kart Blåsmo - Steinshaugen (5)_4961x7016.jpgVegstrekningen Blåsmo – Steinshaugen vil bli stengt i tidsrommet onsdag 10.oktober kl. 09.00 til torsdag 11.oktober kl. 15.00. Dette skjer samtidig med at Forve bru er stengt for trafikk, noe som vil få trafikkmessige konsekvenser.

Bakgrunnen for saken er det skal legges nye vann - og avløpsledninger ifbm. kommunens prosjekt nytt grunnvannsanlegg på Steinshaugen. Prosjektet skal når det er ferdig overføre grunnvann fra ny kilde på Steinshaugen via høydebasseng på Digerås til Fannrem.

Minimerer konsekvensene
Arbeidet har vært planlagt i lang tid og lagt til høstferieuka for å unngå unødvendig problemer for skoleskyss. Arbeidet er i regi av Orkdal kommune, som ikke hadde informasjon om at dette ville skje i samme periode som Statens vegvesen bestemte seg for å utføre utbedringsarbeider på Forve bru. Kommunens plan var opprinnelig at fylkesvegen Blåsmo – Steinshaugen skulle stenges helt i tre døgn. For å redusere virkningene av stengingen til et minimum, har kommunen og utførende entreprenør besluttet at arbeidet gjennomføres på dag og natt og dermed fått redusert stengingen til 30 timer.

Sprengningsarbeid
I tillegg vil veistrekning ved Steinshaugen innsnevres til et kjørefelt og reguleres med trafikklys. Vegen her vil delvis bli stengt maksimalt ca. 30 minutter av gangen, en til to ganger per dag. Dette på grunn av sprengningsarbeid. Dette arbeidet vil pågå i 6 uker fra uke 41 (høstferieuka). Dette arbeidet er også i regi av Orkdal kommune og har vært planlagt i lang tid. Kommunen vil gjøre alt som er mulig for at konsekvensene skal bli så små som mulig for alle berørte.

Statens vegvesen vil sørge for skiltingen vedr. stengingen av Forve bru, kommunens utførende entreprenør vil sørge for nødvendig tilleggs skilting for sine arbeider. Vi vil oppfordre alle berørte om å benytte skiltede omkjøringsveier.

Ytterligere informasjon fås ved henvendelse til:

Nils Arne Sletvold
Enhetsleder
www.orkdal.kommune.no
nils-arne.sletvold@orkdal.kommune.no
Telefon: 48999967 / 72483191