Løytnant2.JPG

De fleste av oss som bor i Norge har aldri opplevd krig. Noen av unntakene finner vi blant dem som har kommet til landet vårt som flyktninger. Blant dem er det mange som har opplevd krigshandlinger på nært hold og fått stifte bekjentskap med hva det innebærer.

I Orkdal og store deler av Midt-Norge vil vi i den nærmeste tiden få besøk av både personell og utstyr i den store Nato-øvelsen Trident Juncture. Du kan lese mer om praktiske konsekvenser av den store øvelsen på forsvarets egne informasjonssider.

På mandag besøkte løytnant Torstein Sem den interkommunale voksenopplæringen på Follo for å informere om hvordan den forestående øvelsen vil fortone seg i vårt nærområde. På skolen delte han av sin kunnskap for elever i fem klasser med deltakere fra Orkdal og Agdenes. Tidligere på dagen ga han samme orientering for fremmedspråklige elever i Meldal, og han vil senere også besøke elever i Snillfjord. 

Informasjonen blir gitt på norsk og Sem kunne melde om interesserte elever, som hadde mange spørsmål til det som skal foregå.