Brønn.jpg

Mattilsynet er bekymret for at den tørre sommeren kan medføre at flere blir syke av å drikke vann fra små drikkevannskilder. De ber alle som har brønn om å sjekke kilden sin. Les mer om saken og hjelp Mattilsynet med informasjon til de innbyggerne som har slike drikkevannskilder. 

Også NGU er bekymret for de små brønnene og for grunnvannreservene. De ber alle om å registrere seg i landets grunnvannsdatabase for å hjelpe til i kunnskapsdugnaden som skal gi oss bedre data og kunnskap til å håndtere drikkevannet vårt videre. Les mer om dette her, og spre budskapet videre.

Alle drikkevannskilder som forsyner mer enn en husstand eller hytte skal være registrert hos Mattilsynet. Kravet gjelder for alle typer kilder, også brønner og tjern. Det er brønneiers ansvar å registrere. Kravet er relativt nytt, og helt sikkert ukjent for mange brønneiere fortsatt. Fristen var 1.juli 2018, men kommunen vil på denne måten minne innbyggerne om dette. Du finner det du trenger på Mattilsynets hjemmeside.

På linkene under finner du ytterligere informasjon om private drikkevannskilder:
Informasjon til eiere av de minste vannforsyningssystemene
Drikkevann i spredt bebyggelse og på hytta
Har du egen brønn?
Kjøpe hus med privat vann og/eller avløpsløsning?

Aneta Pietka.jpg

Har du spørsmål om private brønner, vann og vannforsyning kan du kontakte avdelingsingeniør/fagleder vann, Aneta Ewa Pietka på telefon 916 05 281 eller på aneta.pietka@orkdal.kommune.no