Jushjelpa i Midt-Norge_Daniel og Trine (002)_1200x1260.jpgDaniel Espedokken Severinsen og Trine Gjerstad vil sammen med Anette M. Johansen ta i mot saker fra publikum på Orkanger. Foto: Jushjelpa i Midt- Norge

- Vi bistår først og fremst dem som ikke har råd til advokat og som ønsker seg bistand i saker som handler om velferd.

Det sier Anette M. Johansen, rettspolitisk leder i Jushjelpa i Midt-Norge. Tirsdag 2.april mellom klokken 15.30 og 17.30 blir de å treffe på Orkdal folkebibliotek. Der kan hvem som helst få bistand i enkeltsaker, og du kan få juridisk rådgivning, sier Johansen.

God kompetanse

Du lurer kanskje på hva Jushjelpa i Midt-Norge er? Det er et studentdrevet rettshjelpstiltak, som gir jusstudentene i Trondheim muligheten til å praktisere sitt fag under utdannelsen. Jushjelpa har i dag 16 ansatte fordelt på 5 grupper, som arbeider i team og spiller på hverandres spisskompetanse.

En viktig del av tiltaket er å gi jusstudentene i Trondheim muligheten til å praktisere sitt fag under utdannelsen. Det legges stor vekt på god intern opplæring, slik at medarbeidere skal kunne gi rådsøkerne god hjelp.

Ikke strafferett

Rettshjelp2_1200x1052.jpeg- Det er viktig for oss å gjøre folk oppmerksomme på det tilbudet vi har, og vi opplever også at mange klienter synes det er fint å møte oss for å få forklart sin sak, sier Anette M. Johansen.

- Vi bistår først og fremst personer som ikke har råd til advokat og som ønsker bistand i saker av velferdsmessig betydning, sier Johansen, som opplyser at Jushjelpa også kan representere deg overfor motpart og i ulike tvisteløsningsorganer.

De mest vanlige områdene dreier seg om husleierett, arbeidsrett, forvaltningsrett, utlendingsrett, gjeldsrett, arv- og familierett, samt kontraktsrett. 

- Vi bistår ikke i saker vedrørende strafferett, selskapsrett og skatterett, presiserer hun.

Vil ha besøk

Dersom du har et juridisk spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med de på Orkdal folkebibliotek tirsdag 2. april mellom klokken 15.30 og 17.30. Jushjelpa i Midt-Norge bemerker at de ikke kan gi svar direkte, men de vil registrere saken og gi deg et skriftlig svar i ettertid.

- Det er viktig for oss at våre klienter ikke skal stille svakere fordi de ikke har råd til advokat, sier Anette M. Johansen, som håper folk som har noe på hjertet tar turen innom biblioteket på Orkanger 2.april.

- Det er helt gratis!

Fakta om Jushjelpa i Midt-Norge

  • Etablert i 1991 som et tilbud for studenter
  • Startet med 5 ansatte
  • 28 saker behandlet første driftsår
  • I 1997 ble tilbudet utvidet til å omfatte ikke-studenter
  • I dag ytes bistand til befolkningen i hele landet
  • 2482 saker behandlet i 2018
  • Kontor i Bispegata 9 C, like ved Fylkesmannen og Kalvskinnet barneskole
  • Henvendelser kan også sendes skriftlig på jushjelpa.no