I arbeid[1].JPG

Else Britt Evjen, Tor Wongraven og Bjørn Krokdal klargjør bøssene før søndagens aksjon.

På søndag kommer bøssebærerne, men allerede nå er det kommet inn store summer i Orkdal.

- På Grøtte skole er det en årlig tradisjon å arrangere basar og andre aktiviteter for å bidra til TV-aksjonen, sier lærer Gerd Inger Bergsrønning i skolens basargruppe.

Grøtte skole 1 2018[1].JPG

Gerd Inger Bergsrønning og Kasper Groven tar en liten pause i basaraktivitetene.

Elever, lærere og klassekontakter i første til fjerde trinn har ansvaret for å organisere dagen, hvor man inviterer foreldre og andre familiemedlemmer til skolen. Kaffe- og kakesalg, lotteri og andre kreative aktiviteter sørger for penger, som i sin helhet sendes til aksjonen.

- Tar jeg ikke helt feil har TV-aksjonsarrangementet gått av stabelen i nærmere 20 år på Grøtte skole, og i år kom det inn 28 196 kroner som vi sender til Kirkens Bymisjon, sier Bergsrønning.

Grøtte skole 4 2018[1].JPG

Hentekaffe
Litt lengre inn på platået ligger Grøtte barnehage, som også har TV-aksjonen som tema for de minste. Ute på det flotte uteområdet er en liten gruppe barn og voksne fra avdelingen med det flotte navnet Elgstuggu samlet. Der får barna høre litt om bakgrunnen for årets aksjon og stille spørsmål.

Grøtte barnehage 2b 2018_800x699.jpg

Jenny Selven forteller barna om årets TV-aksjon.

- Hos oss arrangerer vi hentekaffe på alle avdelingene hvor foresatte kan bidra ved å legge penger i bøssene som vi setter fram, forteller styrer Marit Bjørkli.

Fredag formiddag ble beløpet talt opp, og det viste seg at bøssene inneholdt 4 329 kroner.

Næringslivet bidrar
På rådhuset har ordfører Oddbjørn Bang og kommunestyrerepresentant Finn Hoff, som begge er med i kommunens aksjonskomite, ringt til bedrifter i kommunen og bedt om bidrag.

- I løpet av fredagen har vi nesten kommet opp i en sum av 100 000 kroner. Det synes vi er bra, men det er bare å kontakte oss hvis noen flere ønsker å bidra, sier Bang.

Spinner for Kirkens Bymisjon
En annen aktør som har bidratt til TV-aksjonen i en årrekke er 3T på Orkanger. De arrangerer en egen spinningtime hvor bedrifter og andre kan “leie” sykkel. Det totale leiebeløpet, kroner 20 000 gis i sin helhet til Kirkens Bymisjon. Sprekt!

Trenger sjåfører
Leder av TV-aksjonskomiteen i Orkdal, Bjørn Krokdal, forteller på telefon fredag ettermiddag at en niende klasse fra Orkanger ungdomsskole har kakebord på Amfi til inntekt for aksjonen. Han melder også om at bøssebærerkorpset nå nesten er fulltallig.

- Vi mangler imidlertid fortsatt noen få på Grøtte og i Gjølme krets, så det er fortsatt mulig å melde seg. Vi har vært så heldig å få bistand fra elever ved Torshus folkehøgskole, men det hadde vært flott om noen kan stille som sjåfører for dem, oppfordrer Krokdal, som sier det bare er å kontakte han på telefon 482 95 152 for de som vil bidra.

Bøssebærerne starter på sine ruter klokken 15.00 søndag ettermiddag, og den lokale aksjonslederen ber folk ta godt imot de som ringer på døra.

- Husk å ha kontanter klar for å putte i bøssene, sier Bjørn Krokdal som har ambisjoner om å sette ny innsamlingsrekord i år.