Orkel_1600x2133.jpgPer Helge Weiseth, omkranset av Eva Solstad (t.v) og Siri Belsvik fra Frivilligsentralen.

Tekst: Steinar Larsen

-Vi har bestemt at årets julegave skal gå til noen som trenger den bedre enn oss.

Det sa Per Helge Weiseth på vegne av bedriften Orkel på Fannrem, da han stakk innom Frivilligsentralen på Orkanger fredag formiddag. Gaven, som består av 25 000 kroner, skal gå til aktivitet for noen som virkelig har behov for en oppmuntring.

Tradisjon

- Ja, det er eneste betingelsen vi har, sier Weiseth, som er logistikksjef i bedriften.

Han forteller at bedriften hvert år gir julegave til et veldedig formål. Nytt av året er at det er arbeidsmiljøutvalget ved bedriften som står bak hvem som skulle få årets gave. Arbeidsmiljøutvalget består av både ledelse og ansatte i Orkel AS og Orkel Direkte. Da Weiseth lanserte ideen, landet utvalget raskt på beslutningen om at de ønsket å gi årets gave til Frivilligsentralen.

De som trenger det

- Vi har fått forståelsen av at det er store behov for tiltak i nærmiljøet vårt, og ikke alltid samsvar mellom tilgang på økonomiske ressurser og behovet, sier Weiseth, som håper pengene kan benyttes til å skape glede for eldre og ensomme, eller andre som har behov for et lyspunkt i tilværelsen.

- Det er jo helt supert, sier en svært glad Eva Solstad ved Frivilligsentralen, som kan love at pengene vil bli benyttet til å skape aktivitet for noen som trenger det.

- Det minste problemet vi har er å finne gode formål å bruke pengene på, framholder hun, og lover at de allerede tidlig på nyåret skal bestemme seg for formålet.

De har allerede lovet å gi Orkel tilbakemelding om hvordan pengene blir benyttet. Frivilligsentralen er stengt i romjula, men åpner dørene igjen på nyåret.

- Vi takker Orkel så mye for gaven og benytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul, avslutter Eva Solstad.