Gruppebilde[1].JPGSiri Veslemøy Strand, Helga Melås, Marianne Sæterhaug og Therese Hynne ønsker velkommen til kurs.

Tenker du over det du putter i munnen? Er middagen sunn? Får du og familien din i deg det du trenger? Beveger du deg nok?

Er du usikker eller kanskje helt sikker på at kostholdet kunne vært bedre og aktivitetsnivået høyere, kan du nå få innspill og ideer til å gjøre noe med det. 31.januar starter Orkdal kommune et kurs der foreldre og barn deltar sammen. Friskus, som kurset heter, arrangeres på Grøtte skole, og er et samarbeid mellom helsestasjon og Frisklivs- og mestringssenteret. Kurset går over 10 uker, med ukentlige samlinger på 1 til 1,5 timer - helt gratis. 

Hvorfor gjør dere dette?

- Det er først og fremst for å gi økt kunnskap og motivere for bedre kosthold og gode matvaner, sier helsesøster Therese Hynne, som også legger vekt på at deltakerne skal få inspirasjon og kjenne glede ved fysisk aktivitet.

Er dette en erkjennelse om at vi lever et for stillesittende liv med et usunt kosthold?

- Det er liten tvil om at vi generelt sett bruker mye tid på stillesittende aktiviteter som TV, Ipad og mobiltelefon. Tid som tidligere oftere ble brukt på fysisk aktivitet. Derfor vil vi sette søkelys både på kosthold og tips til familieaktiviteter vi kan gjøre både inne og ute, sier Hynne.

Hvem er dette kurset beregnet for? Spørsmålet går til frisklivsveileder Siri Veslemøy Strand.

- Vi har valgt å tilby kurset for familier med barn i 1.-4. klasse i Orkdal kommune. Gjennom kunnskap og motivasjon ønsker vi å forebygge helseutfordringer knyttet til inaktivitet og overvekt i både ungdomstid og voksen alder.

Man må altså ikke være overvektig for å kunne delta på kurset?

- På ingen måte. Det handler i like stor grad om å skape en bevissthet om temaet slik at man gjennom enkle grep kan gjøre noe med vanene for å unngå å bli overvektig. Dette er god folkehelse, og det ønsker vi å bidra til sier Hynne.

I tillegg til Hynne og Strand er også Helga Melås og Marianne Sæterhaug sentrale i arbeidet med Friskus. Her kan du lese mer om flere aktivitetstilbud 

Ønsker du nærmere informasjon eller å melde deg på, er det bare å kontakte helsestasjon på telefon 72 48 31 32/ 900 90 825 eller Frisklivs- og mestringssenteret på telefon 948 23 420. Ønsker du å sende en e-post benytter du frisklivogmestring@orkdal.kommune.no