TV-aksjonen_1030x772.jpg

Komiteen er i full sving med å forberede årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon er nå på søndag og går til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.  En av Orkdals mest utpregede ja-personer, Bjørn Krokdal, leder arbeidet med å organisere den årlige dugnaden i vår kommune. Komiteen han leder jobber på spreng med å få nok bøssebærere til aksjonsdagen, slik at alle får besøk på døra den 21.oktober.  

- Det mangler bøssebærere i de fleste kretsene ennå, flest i Grøtte krets, men også i Råbygda og på Orkanger, sier Bjørn, som oppfordrer flere til å melde seg ved å kontakte komiteen direkte på telefon 482 95 152.

Lokalt formål
- Årets aksjon går til formål i vårt eget land. I Norge i dag er det altfor mange som opplever å stå utenfor.  De innsamlede pengene skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, sier Bjørn. 

- Det spesielle i år er at vi som bor i Orkdal får direkte nytte av årets innsamlingsaksjon. Kirkens Bymisjon vil åpne og drifte Mitt Skattkammer i kommunen, og her kan barn og unge få låne utstyr til å drive idrett- og friluftsaktiviteter,  sier den lokale aksjonslederen, som skryter av alle som allerede har meldt seg til å gå med bøsse på søndag.

TV-aksjonen er helt unik i verdenssammenheng. Da samles hele Norges befolkning for en viktig sak én søndag i oktober. Kongefamilien, statsministeren, næringsliv, organisasjoner, trossamfunn og mannen i gata bidrar alle til å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.