Fellesbilde av ledelse og rodeledere[1].JPG

En rutinert gjeng står bak årets TV-aksjon i Orkdal. På benken, fra venstre Bjørn Krokdal, Eva Solstad og Oddbjørn Bang. Bak fra venstre Lisa Ofstad, Tor Wongraven, Aud Kristiansen, Karen Unni Knudsen, Else-Britt Evjen og Marit Mjøen.

- Det skal gå fint i år også!

Det sier Bjørn Krokdal, som sammen med Eva Solstad ved Orkdal frivilligsentral står i bresjen for den praktiske gjennomføringen av årets TV-aksjon, som går av stabelen søndag 20. oktober.

Torsdag 26. september var rodelederne fra de ulike kretsene samlet til oppstartsmøte på frivilligsentralen. Der ble planen lagt for årets gjennomføring. Det skal rekrutteres bøssebærere til over 150 bøsser, noe som i følge den svært så operative komiteen skal gå svært bra.

Ungdommen stiller

-Vi har mange gjengangere på våre lister som stiller hvert år, i tillegg til at det stadig melder seg nye, sier Krokdal.

Har du lyst til å bidra som bøssebærer kan du melde deg på via aksjonens nettsider

I fjorårets aksjon stilte det mange elever fra både Orkdal vidaregående skole og Torshus folkehøgskole, og ifølge Krokdal vil det stille enda flere ved årets aksjon.

Kvinnenes tur

rwanda-foto-care_1200x899.jpg

TV-aksjonen, som NRK står bak, går i år til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. 

I tillegg til selve bøssebæreraksjonen ønsker gjerne TV-aksjonen at lag- og organisasjoner, skoler og barnehager og næringslivet bidrar. Det kan gjøres gjennom egne arrangement og aktiviteter hvor inntektene går til aksjonen.  

Her finner du svar på alt du måtte lure på om årets aksjon