Orkdal kommune er i ferd med å øke sin satsing på digitale løsninger. Et område som vil gjelde de fleste av oss er at utsending av faktura fra nå av vil skje digitalt. Målet er at færre skal sendes i ordinær post.

- Vi gjør dette både for å effektivisere og på den måten redusere kostnader, men også fordi det gjør det enklere for våre kunder, sier rådmann Svein Henry Berdal.

Konsekvenser for deg?

Den nye løsningen innebærer at alle fakturaer blir forsøkt sendt til deg digitalt. Enten som AvtaleGiro, eFaktura, Vipps Regning, digital postkasse (Digipost eller eBoks) eller som vedlegg i en e-post. Har du en av disse digitale løsningene i dag, trenger du altså ikke å foreta deg noe. Hvis ingen av disse måtene er mulig, blir fakturaen levert i postkassen din.
Mottar du faktura i din vanlige postkasse, men ønsker å betale dem digitalt, er det følgende muligheter:

AvtaleGiro

Dersom du har AvtaleGiro, vil også betalingsvarselet bli forsøkt distribuert digitalt. Den nye fakturablanketten vil ikke ha noe girodel til brevgiro. En god løsning for deg som ikke har nettbank eller andre digitale løsninger vil da være å opprette AvtaleGiro. Da får du tilsendt belastningsoppgave i posten.

eFaktura

eFaktura er vår mest foretrukne distribusjonskanal, og vi vil anbefale alle våre kunder å opprette en slik avtale.

- Det gjør du enten ved å kontakte banken, eller oppretter den selv i nettbanken din, opplyser rådmann Berdal, som også framhever at denne løsningen sikrer at fakturaen kommer kjapt frem, samt at den er ferdig utfylt slik at du slipper å taste kontonummer, KID og beløp.

Vipps

- Vi har nå også mulighet til å tilby Vipps Regning. Dette forutsetter at du benytter Vipps, og har aktivert Vipps Regning inne i appen, sier Berdal.

Digital postkasse - Digipost/eBoks

Denne løsningen kan du benytte dersom du har opprettet en digital postkasse hos Digipost eller eBoks. Dersom du allerede har avtale om eFaktura eller AvtaleGiro med kommunen, vil disse imidlertid bli foretrukket foran Digital Postkasse.

Vedlegg i e-post

Ønsker du å få fakturaen tilsendt som et PDF-vedlegg til e-post, kan du kontakte Orkdal kommune for å få registrert din epostadresse i vårt system.

- Vi må imidlertid presisere at dersom du har andre digitale kanaler som AvtaleGiro, eFaktura, Vippsfaktura eller Digital postkasse, vil disse bli foretrukket fremfor e-post, sier Berdal.

Brevgiro

Foretrekker du allikevel å benytte brevgiro som betalingsform, må du benytte en tom bankgiroblankett når du skal betale. Da må du fylle ut nødvendig informasjon, som du finner på den tilsendte fakturaen. Tomme bankgiroblanketter kan du få i din lokale bank eller i servicekontoret på rådhuset. Der kan du også få hjelp til utfylling av blankettene.

Skulle du ha spørsmål om betalingsløsningene, kan de rettes til Liv Inger Dyrnes på telefon 72 48 30 23, eller på e-post: liv-inger.dyrnes@orkdal.kommune.no