Karin og Heidi.NEF

Karin Røttereng og Heidi Vatn med artikkelen som er publisert i politiets fagblad.

- Hva foregår her, da? Det var spørsmålet Heidi Vatn stilte da hun kom inn døra i moskeen på Orkanger og ble møtt av en gjeng blide, hyggelige gutter. Møtet ble utgangspunkt for et Brobyggerarrangement i Orkdal, mandag 8.oktober.

Treffet i moskeen ble innledningen på en dialog og en kveld som verken Heidi, eller hennes kollega i Orkdal kommune, Karin Røttereng glemmer så lett. Det ble et treff preget av god dialog om skole, framtidsdrømmer, jenter og fotball. Karin og Heidi fikk også svar på mange spørsmål om hva som skjer i en moske, og hvordan det er å leve som muslim i Orkdal.

Hele landet
De to, som utgjør en del av ungdomspatruljen i Orkdal, har i siste nummer av bladet Fokus delt sine opplevelser fra denne kvelden. Dette er et fagblad for politiets kriminalitetsforebyggende forum, som utgis fire ganger i året til fagpersoner over hele landet.

- Måten vi ble tatt i mot på, og hvordan guttene formidlet sine tanker på gjorde inntrykk på oss, sier Karin, som i likhet med Heidi aldri hadde besøkt en moske i Norge.

Dialog
I etterkant av møtet har guttene fra moskeen tatt initiativ til å arrangere det de selv kaller en Brobyggerkveld på Orkdal rådhus mandag 8. oktober. Der ønsker de å sette fokus på integreringsprosessen i små og mellomstore kommuner. Hva kan flyktninger og innvandrere bidra med, og hva kan nordmenn gjøre. De har fått gode foredragsholdere på lista og legger opp til en plenumsdebatt for å fremme dialog og gjensidig forståelse.

Det vil komme mer informasjon om arrangementet på kommunens hjemmesider og i lokalavisa Sør-Trøndelag. Arrangementet vil være åpent for alle!