Barnevern1_1200x900.jpegLinn Therese Szabo, Karianne Kirkaune og Tom Døsvik var svært glade for prisen. Foto: Arne Fagerholt

- Dette er en pris vi har vunnet som lag, sier enhetsleder Tom Døsvik ved Barneverntjenesten.

Orkdal kommune deler årlig ut en pris til en person eller en avdeling som har jobbet godt for å skape bedre arbeidsmiljø. Prisen for 2018 ble tildelt på en enkel tilstening torsdag 7.mars av assisterende rådmann Steinar Gaustad. 

Barneverntjenesten har vært gjennom en formidabel omstilling de siste årene. Etter en særdeles turbulent periode for noen år siden, ble arbeidsmiljøet pekt på som en vesentlig faktor for å bygge opp tjenesten. Det har tjenesten nå klart, noe prisen er et synlig bevis på. Tjenesten har vært gjennom en omfattende omstillingsprosess, hvor det har vært tett og god dialog mellom ansatte, tillitsvalgte og ledelsen. 

Barneverntjenesten har høy grad av trivsel, et lavt sykefravær kombinert med god kollegial støtte. Faglig sett holder tjenesten alle lovkrav, får gode brukertilbakemeldinger og hatt flere positive mediaoppslag.  Tjenesten har også klart å ha et tydelig fokus på faglig utvikling for de ansatte.